Daycare Center Goldstein

Frankfurt am Main, Germany, 2006 - 2009

Daycare center including four building groups in passive building construction

  • Client: City of Frankfurt am Main
  • Timeframe: 2006 - 2009
  • GFA: 1,100 sqm
  • Use: Culture / Education, Public Buildings
entrance hall
entrance hall

The Goldstein Child Daycare Center seeks to bring contemporary, energy-saving and sustainable architecture into line with children's needs: with bright, friendly and natural places to play, learn and grow in. The center features a single-storey entrance building connecting to the two-storey edifice aligned North/South that houses the group and ancillary rooms. While the South facade boasts spacious glass surfaces, the North facade is primarily windowless. The building meets passive house standards.

north elevation
north elevation
north elevation
north elevation
north elevation
north elevation
north elevation
north elevation